top of page

Únorové výzvy na zahraniční konference, podporu podnikání v hudebním průmyslu či nahrání evropské skladby


Vyražte na zahraniční konference do USA

Hudební kancelář SoundCzech i v letošním roce podpoří účast českých hudebních profesionálů na nejprestižnějších a nejzásadnějších hudebních konferencích nejen v Americe. Hlásit se nyní můžete na březnové konference SXSW v Austinu (Texas), nebo konferenci MUSEXPO v Burbank, Los Angeles (Kalifornie). Deadline přihlášek je už 11. února 2024!  Podrobnosti naleznete na tomto odkaze.


Výzva projektu Belem pro nahrání skladby v jiném, než původním jazyce

V rámci evropského projektu BELEM, který se zaměřuje na podporu a monetizaci evropských skladeb se mohou umělci a vydavatelé hlásit do právě otevřené výzvy, v rámci které lze získat finanční podporu pro nové nahrání autorské skladby v jiném evropském jazyce, než ve kterém vyšla původně. Účelem projektu je snaha o větší dosah autorských evropských skladeb a bourání jazykových bariér napříč jednotlivými evropskými zeměmi.  V projektu bude celkem vybráno a podpořeno 20 skladeb, 10 v roce 2024 a 10 v roce 2025. Podmínkou je, aby vydavatel či umělec pracoval s rozpočtem na nahrání skladby alespoň 5.000 EUR, a podpořen může být až částkou 3.000 EUR, která má sloužit na výdaje spojené s nahráváním skladby v hudebním studiu, náklady na cestu, ubytování či další výkonné umělce, kteří se podílejí na nahrávce. Přihlášku je možné podat do 10. února 2024! Další informace naleznete na této stránce!


HEMI Incubator 2024 - podpora hudebních podnikatelů

Platforma HEMI Music Hub otevřela další kolo HEMI Incubator pro hudební profesionály a podnikatele v oblasti hudby. Máte nápad, který řeší potřeby hudebního průmyslu nebo nově založenou hudební společnost či vydavatelství? Hledáte možnosti koučování, navazování kontaktů a rozvoje svého podnikání? V tomto případě doporučujeme věnovat pozornost další výzvě otevřené v rámci platformy HEMI. Kromě cenných soft skills a kontaktů získá několik projektů i finanční podporu. Deadline přihlášek je už 18. února 2024! Více o projektu HEMI naleznete zde.

bottom of page