top of page

Konference PLATFORMA Music Day 3 letos v rámci Prague Music Week!



Třetí ročník konference PLATFORMA Music Day 3 zaměřené na labely a vydavatele se letos uskuteční v rámci programu Prague Music Week.


Prague Music Week naplní na tři dny všechna tři podlaží Národního domu na Smíchově. Mezi 9. a 11. listopadem 2023 nabídne každé podlaží jinak zaměřený program, jehož spojujícím prvkem bude hudba bez žánrových omezení pro všechny, od fanoušků až po hudební profesionály. Hudební nadšenci i profesionálové se mohou těšit na veletrh v přízemí, konferenční část v prvním patře a koncerty v přilehlém Futurum Music Baru. Část konferenčního programu se koná pod hlavičkou programu PLATFORMA Music Day 3, který sestavila asociace nezávislých hudebních vydavatelů PLATFORMA českých nezávislých výrobců zvukových záznamů, z.s., a přinese několik panelových diskuzí na témata spojená s vydáváním hudby, digitální distribucí, synchronizací děl a umělou inteligencí v hudební produkci a z pohledu autorského práva.


"Díky spolupráci s Prague Music Week jsme získali možnost kurátorovat v rámci Prague Music Week program zaměřený na labely a vydavatele pod brandem naší konference PLATFORMA Music Day, oslovit tímto našim programem širší hudební obec a současně našim členům a příznivcům nabídnout rozšířený konferenční program o další programové dny, ale také veletrh a koncerty. " uvádí Matěj Burda, manažer Platformy. Po skončení úvodního programu hostí PLATFORMA v předsálí hlavního sálu recepci pro všechny zúčastněné hosty.


Z programu si dovolujeme pozvat například na rozhovor s Aminé Ramer (State of Sound) o její práci hudebního supervisora při synchronizaci hudby do seriálů, filmů či dokumentů, dále panely na témat AI v hudební produkci a z pohledu autorského práva, který moderuje Štěpán Kopečný z INTERGRAMU či panel věnovaný novinkám v digitální distribuci, kterého se účastní Oleg Rozov za globálního distributora ORCHARD.


Program sestavený PLATFORMOU tak nabídne následující prezentace a panely:


9.11.2023 - Hlavní sál (Main Hall) 13:30 - 13:55 - PLATFORMA CZ: Činnost asociace nezávislých vydavatelů

14:00 - 14:45 - AI V HUDEBNÍ PRODUKCI A Z POHLEDU AUTORSKÉHO PRÁVA

15:00 - 15:45 - DIGITAL DISTRIBUTION: NEW WAYS TO SPREAD YOUR MUSIC (EN)

16:00 - 16:45 - SYNCHRONIZATION AND THE ROLE OF MUSIC SUPERVISION (EN)

17:00 - 17:45 - EMPOWERING INDIES: IMPALA'S MILESTONES AND KEY INITIATIVES (EN)

18:00 - 20:00 - RECEPCE PLATFORMA VE FOYER HLAVNÍHO SÁLU



Členové PLATFORMY mají vstup na celé tři dny konference včetně doprovodného programu zdarma, pro příznivce PLATFORMY a odběratele newsletteru je k dispozici vstupné se slevou 50% na tomto odkaze.

Sponzorem programu PLATFORMA Music Day je společnost MERLIN, která je největším partnerem independentů pro licencování obsahu na digitálních platformách.

bottom of page