top of page

Hudební konference Prague Music Week a členská schůze PLATFORMY


Pro třetí ročník konference PLATFORMA Music Day 3 jsme se rozhodli spojit s událostí Prague Music Week (ex Nouvelle Prague) a uskutečnit naše programové pásmo zaměřené na témata věnovaná labelům a výrobcům v rámci tohoto eventu.


Prague Music Week se uskutečnil 9 - 11. listopadu 2023 v Národním domě na Smíchově a celého třídenního programu se zúčastnilo dohromady přes 600 delegátů a 80 vystupujících hudebních profesionálů. Program Platformy byl situovaný do úvodního dne Prague Music Week pod značkou PLATFORMA Music Day 3 a hostil kromě několika panelů a přednášek také večerní recepci pro všechny hosty.


Programové pásmo PLATFORMA Music Day 3 zahájil prezentací Matěj Burda o aktivitách PLATFORMY a členství v mezinárodních asociacích IMPALA a WIN. Následoval panel vedený Štěpánem Kopečným z Intergramu na téma AI v oblasti hudební produkce a z pohledu autorského práva, který doplnili právník Václav Hodonický z Intergramu a Petr Řičánek z vydavatelství SUPRAPHON. Navazující panel se věnoval novinkám v digitální distribuci, kterého se účastnil Oleg Rozov za globálního distributora ORCHARD, výkonný ředitel vydavatelství SUPRAPHON, Martin Kudla a Radek Vašíček za distributora a label & artist service MUSICRAFT.


Po panelových diskuzích následoval rozhovor Marie Zhořové (Artist Bridge Consulting) s Aminé Ramer (STATE OF SOUND), která na konferenci přiletěla z Los Angeles, o její práci hudební supervisorky při výběru a synchronizaci hudby do filmů či dokumentů. Program PLATFORMA Music Day 3 zakončila prezentace evropské asociace nezávislých společností IMPALA její projektovou manažerkou Karlou Rogožar a celoevropských aktivitách této asociace.


Cílem spojení PLATFORMY s Prague Music Week bylo rozšířit konferenci PLATFORMA Music Day do mnohem větší události, která přinese hudebním vydavatelům a členům PLATFORMY možnost setkat se a propojit se s dalšími členy tuzemské hudební scény, rozšířit vlastní program o další konferenční dny, veletrh a showcase a celkově tak se tak spolupodílet na vytváření větší události, která umožní propojení všech hudebních profesionálů s tuzemskými i zahraničními hosty.


V dopolední části úvodního dne PMW se konala také výroční členská schůze PLATFORMY, které se účastnilo přes 25 členských subjektů. V rámci této schůze jsme přijali několik dalších nových členů a spolu s ostatními členy jsme diskutovali novinky poli kolektivní správy práv nebo v oblasti digitální distribuci, zejména novinky ze streamovací služby Spotify, týkající se změn v oblasti rozdělování příjmů ze streamingu.


Z letošního ročníku si odnášíme spokojenost z výsledku i povedené organizace a těšíme se na spolupráci s Prague Music Week v dalších ročníku.


Program PLATFORMA Music Day 3 byl podobně jako předchozí ročníky konference sponzorován společností Merlin, která je partnerem nezávislých vydavatelů pro licencování nahrávek na digitálních streamovací platformy.




bottom of page