top of page

100 Artists to Watch pro rok 2023 a spolupráce s cenami Apollo



Evropská asociace hudebních společností IMPALA, jíž je PLATFORMA členem, zveřejnila seznam 100 evropských umělců z nezávislého sektoru, které doporučuje sledovat v roce 2023 a ve spolupráci se streamovací službou Youtube je podpořila PR kampaní a zařazením do několika žánrových playlistů.


Mezi těmito umělci z více než 30 zemí a 35 žánrů jsou díky nominacím PLATFORMY ve spolupráci s porotou cen Apollo i čtyři čeští zástupci - Lazer Viking, Tamara, Tomáš Niesner a 58G. Jednotlivé žánrové playlisty a playlist všech zařazených umělců naleznete na tomto odkaze IMPALA Music - YouTube.


V uplynulém měsíci se kromě cen české hudební akademie Anděl, kde dominoval s albem Posledné veci Meky Žbirka, rozdávaly také české nezávislé hudební kritiky Apollo, kde si odnesl Lazer Viking cenu za album Tunnel Vision a singl roku za skladbu 7teen získal Mat 213.


PLATFORMA je druhým rokem partnerem cen Apollo a garantem kategorie singl roku. Galavečera konaného dne 12.4.2023 v klubu Bike Jesus na pražské Štvanice se také proto účastnil za Platformu její manažer Matěj Burda, který předal právě vítězi kategorie singl roku šek na 10.000 Kč.


Vedle zastupování a hájení práv nezávislých labelů a vydavatelů na poli kolektivní správy usiluje PLATFORMA o podporu nezávislé scény i v rámci svých dalších aktivit a partnerství s cenami Apollo je jednou z nich.

bottom of page